În mod natural, culoarea dinților diferă de la persoană la persoană, de la un alb natural spre nuanțe mai închise. Dincolo de aspectul genetic, este în firescul lucrurilor ca, în timp, culoarea dinților să capete o nuanță mai închisă, gălbuie sau maronie, cauzată de consumul de cafea, ceai, tutun sau chiar excesului de antibiotice.

Putem avea grijă si menține aspectul danturii prin procedurile clasice de periaj profesional sau detartraj, menite să îndepărteze pigmentația dinților. Însă, atunci când aceste proceduri sunt îndeajuns, în raport cu nevoile și așteptarile noastre, albirea profesională este soluția optimă.

Albirea dentară profesională este modalitatea de curățare dentară cea mai profundă, fiind realizată cu un gel profesional pe bază de peroxid de hidrogen. Activat cu ajutorul laserului,  cu rolul de a maximiza rolul substanței active, gelul este activat pe suprafața smalțului dentar.  Acesta acționează doar asupra smalțului dentar, lucrările protetice sau plombele nu își vor schimba culoarea, un aspect ce trebuie avut în vedere.

Rezultatul final depinde de factori precum tipul și gradul de pigmentare, concentrația agentului de albire și timpul de acțiune, astfel se poate obține de la 2-3 nuanțe până la 8 nuanțe mai deschise.  Efectul este îndelungat, dacă sunt respectate condițiile de igienă și poate fi repetat, în funcție de nevoi, doar cu recomandarea medicului.

Procedura este una sigură și rapidă (aproximativ 45 minute), pacientul nu resimte nicio durere sau disconfort pe parcursul acesteia, iar rezultatul obținut redă strălucirea și albul natural al dinților.

  • Soluția optimă atunci când dinții sunt pătați sau au o culoare închisă, nenaturală
  • Permite deschiderea nuanței cu 2-3 până la 8 nuanțe
  • Prin aparatura folosită se oferă protecție ridicată a țesuturilor cavității bucale
  • Efecte garantate pe termen lung, de la 6 luni până la 2 ani, în funcție de igiena personală
  • Nu necesită repetare într-un timp foarte scurt, în comparație cu modalitățile de albire convenționale
  • Nu afectează smalțul, datorita tehnologiei laserului BIOLASE
  • Procedură neinvazivă și nedureroasă, datorită aparaturii și tehnicii medicale din cabinet

Tehnica pe care o folosim în cabinetul nostru are la baza laserul BIOLASE, ce asigură precizia procedurii, neafectând smalțul și care are o putere de albire de până la opt nuanțe mai deschise.