Tehnologie, inovație, precizie

Atunci când avem nevoie să înlocuim unul sau mai mulți dinți lipsă, implantul dentar este soluția cea mai potrivită, care garantează funcționalitatea completă și estetica naturală a dinților.

Cu rol de a crea o rădăcină artificială în osul maxilar, implantul dentar oferă suportul cel mai stabil pentru dinții artificiali, îndeplinind rolul și funcțiile dinților naturali.

Ca structură, este format din 3 etape: Rădăcina, reprezentat de un mic “șurub” realizat din titan, zirconiu sau aliaje ce au în compoziție titan, biocompatibil 100% cu organismul uman, care se înserează în osul maxilar sau mandibular, devenind astfel rădăcina artificială. Bontul proteic, ce reprezintă partea care face legătura între rădăcină și dintele final, cu rol stabilizator. Și a treia parte, coroana dentară sau dintele final, partea vizibilă din cavitatea orală, cu aspect identic cu cel al dinților naturali. Trei componente cu rol bine definit și care împreună redau funcționalitatea completă și firească a aparatului dento-maxilar.

Din punct de vedere al desfășurării procedurii, prima etapă presupune consultația, realizarea investigațiilor necesare de control și stabilirea planului de tratament. Cea de-a doua etapă este cea  chirurgicală, ce constă în inserarea implantului în osul maxilar sau mandibular. Efectuată sub anestezie locală, intervenția durează în funcție de particularitățile fiecărui caz și nu este una complicată sau dureroasă pentru pacient, datorită anesteziei și tehnicii medicale avansate. După intervenție, pacientul primește indicațiile necesare care să ajute la refacerea zonei și de care trebuie să țină cont în următoarele zile, respectiv ulterior, în timpul de vindecare.

Între acest pas și următorul este o perioadă de 2-6 luni, numită ca perioadă de osteointegrare – timp în care “rădăcina” înserată este acceptată, formându-se un țesut osos nou în jurul ei. Perioada diferă de la pacient la pacient, în funcție de organism, locul implantului și tipul acestuia. Pe parcursul acesteia sunt necesare controale periodice care monitorizează evoluția, timp în care se poate monta o lucrare protetică provizorie, care asigură atât funcțional cât și estetic un nivel de confort optim pentru pacient.

În a treia și ultima etapă, după integrarea completă a rădăcinii în osul maxilar, se adaugă bontul proteic și coroana dentară, cu aspect identic cu cel al dinților naturali, oferind funcționalitate completă și confort ridicat, pacientul neresimțind diferența între dinții naturali și implant.

Implantul dentar reprezintă metoda de reabilitare a danturii cea mai eficientă și sigură, fiind susținută de tehnologia avansată, progresele și inovațiile în domeniu. Tehnici minim invazive, confortul pacientului și o reabilitare rapidă sunt beneficiile reale pe care implantul dentar le aduce pe parcursul procesului. Iar pe termen lung, raportându-ne la  avantajele majore precum funcționalitate, estetică și longevitate, îl plasează ca fiind opțiunea cea mai recomandată dintre toate variantele disponibile pentru astfel de situații.

  • Garantează funcționalitatea completă a aparatului dento-maxilar
  • Garantează estetica identică cu cea a dinților naturali
  • Reprezintă suportul cel mai stabil pentru dinții artificiali
  • Procedură minim invazivă în cele mai multe cazuri, materiale biocompatibile susținute de tehnica medicală avansată
  • Procedura minim dureroasă, mai ușor de suportat ca o extracție dentară și o reabilitare rapidă
  • Nu afectează sănătatea dinților din jur
  • Cea mai mare durată de viață față de celelalte opțiuni disponibile
  • Cel mai bun raport calitate – preț – longevitate

O procedură medicală care implică colaborarea îndeaproape între medicul stomatolog și specialistul dentar, pe tot parcursul ei.  În cadrul clinicii noastre dispunem de tehnică medicală avansată iar procesul de lucru este unul riguros, aspecte care ne ajută să eliminăm orice posibil risc al procedurii. Calitatea ridicată, precizia și corectitudinea lucrării, estetică identică cu dinții naturali,  sunt aspecte ce stau la baza rezultatului final.