Recomandate atunci când dintele este deteriorat la un nivel ridicat și predispus spre rupere, sau a suferit deja o fractură, coroanele dentare asigură restaurarea completă a dintelui afectat. Cu rol principal de restaurare și de a întări structura dintelui, dar și cu rol de protecție asupra unor viitoare afecțiuni, sunt concepute din diverse materiale, cel mai dese întâlnite fiind zirconiul sau ceramica hibridă.

Ca structură, coroana dentară este o lucrare protetică, ce vine ca un înveliș care acoperă în totalitate partea vizibilă a dintelui, fiind identică estetic cu dintele natural și îndeplinind complet funcțiile acestuia. În funcție de specificul fiecărui caz, pot fi aplicate pe dintele natural, pe un bont protetic  sau pe un pivot fixat în rădăcina naturală.

Din punct de vedere al procedurii de lucru, datorită tehnologiei medicale, situația poate fi rezolvată în 2-3 ședințe maxim. Consultația inițială și evaluarea stării dintelui afectat, analiza opțiunilor avute, indicațiile și recomandările medicului fac parte din primul pas. Ulterior se pregătește zona afectată și se scanează (amprentează)  dintele, scanare 3D pe baza căreia se va face în laborator coroana dentară. Iar ultimul pas este fixarea definitivă a coroanei, fiind redată funcționalitatea completă.

Coroanele dentare pot fi de mai multe tipuri, variațiile fiind date atât de materialul din care sunt concepute cât și de scopul de înlocuire către care sunt destinate. Pot fi confecționate din materiale precum ceramică, zirconiu sau materiale compozite, fiecare având proprietățile sale. Iar ca destinație și rol, pot înlocui un dinte individual, mai mulți dinți consecutivi, caz în care imbracă forma de punte dentară sau pot fi atașate direct pe implanturile dentare.

  • Reface în totalitate dintele afectat din punct de vedere funcțional, pacientul nu resimte nicio diferență în procesul masticator
  • In funcție de materialul din care este concepută, poate avea un aspect identic cu cel al dinților naturali, diferența fiind insesizabilă
  • Asigură un grad mare de rezistență în timp, datorită materialelor calitative si biocompatibile cu organismul
  • Nu creează sensibilitate și protejează dintele de posibile alte afecțiuni
  • Redă în totalitate forma și dimensiunea dintelui natural

 

Recomandăm cu încredere coroanele dentare, atunci când ele reprezintă soluția cea mai potrivită pentru situația dată. Datorită nenumăratelor cazuri avute în cadrul clinicii noastre, recomandăm coroanele dentare din zirconiu, un material cu proprietăti excelente, care răspunde tuturor nevoilor de funcționalitate și adaptabilitate, asigurând poate cea mai ridicată rezistență și durabilitate în timp.

Analizăm îndeaproape fiecare caz în parte și luăm în calcul toate variantele posibile, fie ele fațete dentare, incrustatii sau coroane dentare. Consiliere adecvată, prezentarea tuturor opțiunilor viabile, explicarea raportului calitate-preț, a avantajelor și dezavantajelor, acolo unde este cazul. Toate acestea sunt aspecte obligatorii de care ținem cont la fiecare pacient în parte, iar experiența de peste 12 ani în domeniu ne oferă  soluții pentru orice problemă ce ține de sănătatea dentară și aspectul estetic al danturii.

Nimic nu este mai presus decât aplicarea soluției optime care să garanteze rezultatul dorit, atât din perspectiva noastra medicală cât și raportat la așteptările și nevoile clientului.