La nivelul țesuturilor moi (gingiei) din jurul dinților pot apărea afecțiuni inflamatorii, cunoscute la nivel generic sub numele de boala parodontală. Cauzată în principal de placă bacteriană, ce apare ca urmare a unei igieni necorespunzătoare, parodontoza prezintă simptome treptat, până la cele care semnalează un stadiu grav. Halena constantă, inflamarea gingiei și sângerarea la periaj sunt primele semne ale apariției, ajungându-se în timp la o sensibilitate ridicată, durere la mestecare și până la retragerea gingiei sau chiar pierderea dinților.

Printr-o igienă corespunzătoare, adecvată și zilnică, susținută periodic de o igienizare profesională, putem preveni apariția parodontozei. Trebuie să ținem cont că periajul zilnic nu îndepărtează tartrul deja depus pe dinți, acesta putând fi eliminat doar prin periajul profesional realizat de medicul stomatolog. Mai mult, trebuie avut în vedere faptul ca parodontoza are o evoluție rapidă.

Soluții de tratament & intervenția medicală asupra parodontozei

În funcție de particularitățile fiecărui caz și de stadiul bolii, soluțiile pot fi non-chirurgicale, bazate pe o schemă de tratament specifică dată de medicul stomatolog/parodontolog sau chirurgicale.

Intervenția presupune într-o prima fază îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului depus în jurul rădăcinilor dinților și a gingiei. Ulterior, se intervine cu laserul dentar pentru a elimina complet țesutul inflamat din jurul gingiei și cel de sub linia gingivală. Astfel, zona este curățată de țesutul inflamat și pregătită pentru vindecare și regenerare, fiind eliminat riscul de infecții de altă natură.

In cadrul clinicii noastre dispunem de tehnica avansată prin care se folosește laserul stomatologic BIOLASE, tehnologie care garantează atât siguranța 100% a intervenției propriu-zise, cât și o eficiență completă, țesuturile sănătoase din jur nefiind afectate.

Avantajele laserului BIOLASE

  • Intervenție minim invazivă, datorită tehnologiei moderne ce stă la baza laserului dentar
  • Intervenție Nedureroasă și rapidă
  • Țesutul inflamat este eliminat complet
  • Este eliminat riscul infecțiilor de altă natură după intervenție
  • Țesutul gingival este stimulat spre regenerare