Prevenția asigură sănătatea orală

Fie în reclame, articole de blog, social media sau alte surse, rulează atât de des recomandări și sfaturi cu privire la igiena dentară. Sunt bine venite și extrem de bune, atât timp cât este înțeleasă valoarea și importanța lor asupra sănătății dentare și, mai ales, dacă sunt respectate și puse în aplicare zilnic.

Aceste recomandări au un scop foarte clar și bine intenționat și fac parte din conceptul de profilaxie dentară, care presupune prevenirea îmbolnăvirii dentare, indiferent de forma sau natura sa. Cariile dentare, parodontoza sau alte afecțiuni dentare au de regulă o evoluție rapidă și pot duce la complicații serioase.

O igienă orală corespunzătoare este primul pas necesar sănătății noastre dentare. Periajul de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a irigatorului bucal trebuie să facă parte din rutina zilnică. Si periodic, la fel de importantă este vizita în cabinetul stomatologic pentru efectuarea unui periaj profesional sau detartraj. Intervenție necesară datorită faptului că periajul normal zilnic nu reușește să împiedice total depunerea plăcii bacteriene și a tartrului în zonele cele mai greu accesibile.

In cadrul clinicii noastre efectuăm igienizări complete: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional airflow, intervenții ce asigură îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului depus și care redau dinților culoarea uniformă, păstrând sănătatea orală.