Cunoscută și sub numele de restaurare indirectă (obturație indirectă), incrustația dentară este recomandată în cazul în care zona este afectată de o carie intinsă pe o suprafață destul de mare, dar fără a fi afectat nervul dentar. Reprezintă o metodă modernă a  variantei clasice de restaurare a dintelui (de obturație a dintelui) fiind soluția optimă atunci când partea dintelui este mult prea afectată încât să poată fi remediată prin „plomba” obișnuită, însă nu atât de afectată pentru a se apela la coroana dentară.

Incrustația dentară reprezintă practic o lucrare protetică (microproteză) ce înlocuiește țesutul dur al dintelui și care redă complet anatomia acestuia. Realizată în laborator, din materiale precum zirconiu sau ceramică, asigură aceeași rezistență ca țesutul dentar și același aspect natural cu cel al dintelui pe care este aplicată.

Poate fi de două tipuri, respectiv Inlay și Onlay, în funcție de tipul și nivelul de distrucție al dintelui.

Procedura în sine se realizează în 2- 3 ședințe, începând cu pregătirea și curățarea zonei afectate, fiind eliminat orice risc de infecție. Ulterior, se ia amprenta digitală, se determină culoarea și se realizează un model computerizat, lucrarea protetică fiind creată în laborator. În cele din urmă, se face proba lucrării protetice, medicul asigurându-se ca se potrivește perfect și nu va crea niciun disconfort, ca mai apoi, să poată fi cimentată final.

  • Rezistență și durabilitate mult mai ridicată față de obturațiile clasice din compozit
  • Aspect estetic excelent, identic cu textura, forma și culoarea unui dinte
  • Redă funcționalitatea dintelui și nu cauzează o sensibilitate a zonei restructurate
  • Asigură o protecție ridicată împotriva cariilor, riscul fiind minim datorită închiderii marginale
  • Se adaptează perfect în ocluzie, garantând o etanșeitate maximă cu punctele de contact interdentar
  • Întărește structura dintelui și contribuie la sănătatea gingiei
  • Reprezintă evitarea restaurării dentare extinse (coroană dentară)
  • Culoarea incrustației nu se pierde sau modifică în timp

Este soluția cea mai potrivită în cazul dinților afectați, dar a căror structură este încă sănătoasă. În cadrul clinicii, recomandăm tipul de incrustație necesar și vă explicăm în detaliu diferența față de o coroană dentară, aplicabilitatea incrustației și avantajele acesteia.