Un zâmbet perfect din toate punctele de vedere este asigurat atât de forma unitară, alinierea și poziția corectă a dinților cât și de nuanța acestora cât mai naturală. Și poate fi oferit de fațetele dentare, care schimbă estetica dinților și ne ajută să obținem un zâmbet fără imperfecțiuni.

Fațetele dentare sunt construcții protetice sub forma unor foițe foarte subțiri, realizate dintr-un material ceramic sau din zirconiu, care se aplică pe suprafața dinților. De obicei, acoperă partea din față a dinților, corectând astfel micile imperfecțiuni și oferind un aspect uniform al danturii.

Procedura medicală este una simplă și nu implică durere sau disconfort. În cele mai multe cazuri, dinții naturali sunt șlefuiți foarte puțin pentru fixarea fațetelor. Șlefuirea este minim invazivă, realizată la microscop, pentru a creea micro-retenții care să permită aplicarea acestor lucrări protetice. Situațiile depind de la caz la caz, în funcție de poziția, forma, mărimea și culoarea dinților, respectiv pe ce zone ale danturii se dorește aplicarea fațetelor. După acest pas de pregătire, sunt luate amprentele digitale necesare pe baza cărora fațetele sunt realizate în laborator. Ulterior, la următoare vizită în cabinet, acestea pot fi  fixate.

Atât timp cât sunt aplicate cu precizie și fixate corect în totalitate, pacientul își poate relua activitățile fără nicio restricție aparte. Fațetele dentare trebuie tratate și privite ca dinții naturali, însă longevitatea lor este influențată radical de igiena orală zilnică. Menținerea unei igiene orale corecte și constante, prin periajul zilnic și folosirea irigatorului bucal, este obligatorie pentru prevenirea deteriorării, pătării sau a altor situații ce pot afecta aspectul lor. În cele din urmă, nu este cu nimic mai mult în plus față de igiena orală corectă și zilnică ce trebuie avută și controlul stomatologic periodic, indiferent de situație.

Realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate 3D, pacientul are la dispoziție o simulare a rezultatului final. Așteptările și imaginea dorită sunt discutate împreună cu medicul stomatolog, acesta din urmă putând interveni și remodela forma lor.

Fiind una din cele mai noi soluții stomatologice în estetica dentară, reprezintă o metodă de restaurare a aspectului estetic al danturii ce oferă un rezultat uimitor, perfect și impecabil. Tehnologia avansată ce stă la baza ei garantează siguranța lucrării și o precizie 100%.

  • Soluția ideală pentru un zâmbet impecabil
  • Una din cele mai noi inovații în tehnica medicală, bazată pe tehnologie avansată
  • Materialul din care sunt realizate este biocompatibil cu dinții naturali și gingia
  • Necesită aceeași rutină de îngrijire ca și în cazul dinților naturali
  • Durată de viață îndelungată, atât timp cât se ține cont de igiena orală și controlul periodic
  • Procedura este rapidă, lipsită de durere și minim invazivă
  • Distrucție minimă a smalțului dentar, față preparațiile pentru coroane dentare, dinții rămânând vitali

În cadrul clinicii noastre, acordăm o atenție ridicată atât nevoii pacientului cât și așteptărilor acestuia, iar experiența în domeniu ne susține în a face recomandările cele mai potrivite pentru fiecare caz în parte și a-i oferi pacientului explicațiile necesare pe baza simulării 3D.