Aliniere ideală a dinților

Atunci când ne referim la diverse modificări sau anomalii dento-maxilare, aspecte care diferă față de poziționarea corectă a dinților, vorbim despre Ortodonție, ramura stomatologiei care vizează depistarea și corectarea acestora. Și, mai îndeaproape, vorbim de fapt de aparatele dentare. (ortodontice).

Aparatele dentare au ca scop direct și principal corectarea aspectelor anormale care apar pe arcada dentară cu dinți definitivi. Fie că problema întâmpinată vizează poziția dinților, diverse asimetrii, spații lipsă sau prea mari între dinți, aceste modificări afectează atât din punct de vedere funcțional, ducând spre o mușcătură incorectă, cât și estetic, influențând forma maxilarului.

Acționând în timp, aparatul dentar aplică o presiune constantă și moderată pe dinți, orientându-i în direcția dorită, datorită componentelor sale. Astfel, întreaga arcada dentară este direcționată spre axul corect al dinților, proces de mișcare ce este perceput de către maxilar ca fiind unul normal.

Aparatele dentare sunt de mai multe tipuri și, întotdeauna, medicul ortodont va recomanda varianta potrivită în funcție de particularitățile fiecărui caz și specificul nevoii pacientului. Având la bază tehnologii diferite, se clasifică în aparate dentare fixe, mobile și cele tip gutieră. De asemenea, fiecare tip de aparat dentar poate fi subclasificat în funcție de materialul din care este conceput sau modalitatea de aplicare.

Cu o serie de beneficii majore și extrem de importante pentru cavitatea dento-maxilară, aparatele dentare soluționează în totalitate aceste anomalii și sunt indicate cu precădere încă de la erupția dentiției definitive. Intervenția asupra remedierii acestor modificări încă din faza precoce face ca procesul să fie mult mai facil și totodată, nu permite modificări intense asupra funcționalității sau esteticii. Dar nu se rezumă doar la copii aceste avantaje, aparatele dentare fiind recomandate pentru orice vârstă. Tehnologia avansată din ultimii ani și tehnicile medicale revoluționare permit remedierea în totalitate a disfuncționalităților, indiferent de vârstă.

  • Rezolvă probleme privind malocluzia, anomalie care afectează mușcătura propriu-zisă și care creează alte probleme la nivelul întregii danturi
  • Reduce riscul paradontozei (bolii paradontale) și cel al apariției cariilor
  • În cazul copiilor, corectează modificări precum dezvoltarea incorectă a oaselor maxilare și uniformizează arcada dentară
  • Rezultatul final oferă o funcționalitate corectă iar estetica este vizibil îmbunătățită, având forma si dimensiunea normală
  • Oferă precizie ridicată – conform calculelor medicului, dinții se vor mișca spre axul corect
  • Datorită simulării 3D, tehnica oferă rezultate previzibile prin simularea aspectului final
  • Imbunătățesc vizibil dantura, aducând un zâmbet armonios

În cadrul clinicii noastre, recomandăm cu încredere aparatele dentare, grație avantajelor reale, vizbile și sănătoase pe care le oferă. Un rol major îl joacă consultația inițială, în care se evaluează îndeaproape situația pacientului prin radiografii 3D. Analiză pe baza căreia alegem varianta optimă pentru fiecare caz în parte, oferind consilierea adecvată și recomandările necesare care să asigure atât rezultatul final dorit cât și înțelegerea de către pacient a întregului proces.